Har du scoret over niveau

Mennesker søger oftest en partner på deres eget niveau af skønhed. Hvis man f.eks. beder en gruppe ugifte unge mænd om at kigge på billeder af kvinder med forskellig skønhed, vil de som regel helst date en kvinde på deres eget niveau hvad angår skønhed. Tendensen til at mindske kravene til en kæreste, hvis man selv er mindre køn, er dog mest udpræget hos kvinder.

Mænd overvurderer deres ydre
Mænd overvurderer ofte deres eget udseende i forhold til, hvordan andre ser dem. Og mænd tror ofte, at charme kan erstatte manglende skønhed. Men kan mænd og kvinder, som vælger en partner, der er mindre smuk, selv se at partneren ikke er så køn? Eller bilder de sig ind, at den udkårne ligger meget højere på skønhedsskalaen, end vedkommende gør i andres øjne? Nej, siger forskere fra Californien.

Realistisk valg af partner
Forskerne har undersøgt spørgsmålet bl.a. ved at analysere en hjemmeside med billeder af unge, der skulle vurdere sig selv og den, de gerne ville være kæreste med efter graden af skønhed. Man vælger ikke en partner med et mindre heldigt udseende, fordi man tror, at vedkommende er smuk – men ud fra hvad man mener at kunne tilkomme.

Kilde: Forskningsnyt


Læs også:
Ligner du din partner?

Kommentar

Gem

Mest Læste

  • Der findes ingen artikler at vise

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk